Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
Sukuseurat kohtasivat keväisessä Espoossa

Sukuseurat kohtasivat keväisessä Espoossa

Lisätty 27.05.2019

Sukuseurojen keskusliiton jäsenseurojen edustajat kokoontuivat perinteiseen kevätseminaariin toukokuun lopussa.

Seminaari-osuudessa saatiin vinkkejä seurojen käytännön toimintaan ja sukututkimukseen. Taskila sukuseuran puheenjohtaja ja Martta-aktiivi Pirkko Taskinen avasi kuulijoille Martta-Liiton strategiaa otsikolla Marttailusta intoa sukuseuratoimintaan. Paljon yhteisiä rajapintoja havaitsimme ja toivommekin saavamme tehdä tulevaisuudessa yhteistyötä Marttojen kanssa monin tavoin. Marttojen yhtenä mottona on Hyvä arki kuuluu kaikille, siihen on sukuseura-aktiivien kovin helppo yhtyä, onhan sukuseuratoiminta osa hyvää arkea ja välillä juhlaakin ja se myös kuuluu kaikille. Marttojen monipuolisiin kotisivuihin voi tutustua täältä:,https://www.martat.fi/

Sanomalehdet & mediakasvatus oli aiheena viestinnän suunnittelija Elina Kuisminilla Sanomalehtien liitosta. Elinan vinkit auttavat sukuharrastajia viestinnässä, sukututkimuksessa, mediakasvatuksessa ja monin muin tavoin. Sanomalehtihausta voi hakea Suomessa ilmestyviä sanomalehtiä maakunnittain. Sanomalehtien liiton kotisivujen Mediakasvatus-osiossa kerrotaan mm. Nuoret ja vaikuttaminen-tutkimuksesta, jossa yläkouluikäiset totesivat kuinka päättäjien ja median tulisi kuulla nuoria nykyistä enemmän. Sama toive kannattaa kuulla myös sukuseuroissa, joissa usein pohditaan nuorten mukaan saamisen vaikeutta. Asia, joka keskustelutti pitkään myös kevätseminaarissamme. Sanomalehtien liiton monipuolinen tarjonta löytyy täältä: https://www.sanomalehdet.fi .

Seminaarin päätteeksi pääsimme värikkäälle kulttuurimatkalle Sukuseura Erosen puheenjohtaja ja Sukuviestin asiantuntijaneuvoston jäsen Matias Erosen matkassa. Matias osallistui vaimonsa Lidian kanssa Inkerin Liiton ja Pentikäisten sukuseuran järjestämälle matkalle muistorikkaille seuduille Inkerinmaalla Venäjällä ja Virossa. Professori ja Sukuviestin asiantuntijaneuvoston jäsen Juha Pentikäinen toimi matkalla asiantuntijana, matkanjohtajana oli Alina-Sinikka Salonen Inkerin Liitosta. Vaiherikkaasta matkasta saamme myöhemmin lukea myös Sukuviestistä.

Seminaarin alussa Sukuseurojen keskusliiton pääsihteeri Eine Kuisminille luovutettiin tasavallan presidentin myöntämä Suomen Leijonan ritarikunnan ansioristi. Luovutuksen yhteydessä puhuivat Sukuseurojen keskusliiton puheenjohtaja Irina Baehr-Alexandrowsky, vaalivaliokunnan puheenjohtaja Pirkko Taskinen ja Matias Eronen. Ansioristin ojensi keskusliiton varapuheenjohtaja Anssi Paasivirta. Eine Kuismin kiitti lämpimästi saamastaan huomiosta. Hän kuitenkin mainitsi, että puheissa mainitut ansiot eivät olisi olleet mahdollisia ilman hyvien työtovereiden, jäsenseurojen edustajien, yhteistyökumppaneiden ja liiton hallinnon tukea. Kunnianosoitus kuuluu meille kaikille, totesi Kuismin lopuksi. Luovutustilaisuuden päätteeksi muusikko Markus Bäckman lauloi kitaransa säestyksellä Eino Leinon Nocturnen. Upea esitys herkisti varmaan monen muunkin kuin mitalisin.

Päivän päätteeksi hoidettiin virallinen osuus. Liiton kevätkokouksen puheenjohtajana toimi Pirkko Taskinen, joka kopautteli esityslistalla olleet asiat hyväksytyiksi keskustelujen jälkeen. Taloudesta vastuulliset saivat kokoukselta vastuuvapauden.
  
Sukuseurojen edustajat poistuivat tilaisuudesta toivottavasti päivän antiin tyytyväisinä kesäisiin puuhiinsa. Sukuseuroissa kesä on usein toiminnan vilkkainta aikaa kokouksineen, juhlineen ja matkoineen.
 
Kuvia tilaisuudesta löytyy liiton Facebook-sivuilta https://www.facebook.com/SSK.Sukuviesti/ (julkinen)
sekä Sukuseurojen keskusliiton jäsenseurojen toimihenkilöt-ryhmästähttps://www.facebook.com/groups/515071878668996/ (suljettu)

Painokelpoista kuva-aineistoa voi tilata keskusliiton toimistolta toimisto@suvut.fi , puhelin 09 436 99 450.
 
---

Sukuseurojen Keskusliitto ry on sukuyhteisöjen valtakunnallinen keskusjärjestö, joka tuo sukuyhteisöt ja -harrastajat yhteen.
Vuonna 1979 perustetun liiton tärkein tehtävä on tukea jäsenseurojensa toimintaa ja hoitaa edunvalvontaa.
Keskusliitolla on 120 jäsenseuraa ja lähes 1000 kannattajajäsentä. Jäsenseuroissa on yhteensä noin 30 000 henkilöjäsentä.
Keskusliitto toimii yhteistyössä kaikkien sukuharrastusyhteisöjen kanssa ja kertoo sukuyhteisöjen toiminnasta, sukututkimuksesta ja niiden tavoitteista kaikille kiinnostuneille tahoille.
Keskusliitto julkaisee Sukuviesti-lehteä ja tuottaa sukuseurojen ja harrastajien käyttöön kirjallista materiaalia, kuten alan oppi- ja käsikirjoja.

Sukuseurojen keskusliitto
Sokerilinnantie 7 E (käynti D-portaasta), 02600 Espoo
puh. (09) 4369 9450   www.suvut.fi