Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Sukulaisten jäljillä, Sukututkimuksen päivä 11.4.2014. Tervetuloa!

Lisätty 15.03.2024

Lue kokonaan »

Sukulehtikilpailun palkinnot jaettu

Lisätty 24.10.2023

Sukuseurojen keskusliitto järjestää joka toinen vuosi Sukulehtikilpailun sukuseurojen ja sukututkimusyhdistysten lehdille. Tämän vuoden kilpailun palkitsemistilaisuus järjestettiin Vantaalla Kuulutko sukuuni-tapahtuman yhteydessä 7.10.

Raadin puheenjohtajana toimi keskusliiton kunniapuheenjohtaja Juha-Veikko Kurki. Hän teki vaikean valinnan sukuseurojen lehtien osalta. Varapuheenjohtaja Kaisa Leena Välipirtti ja Sukuviestin toimitus valitsivat toisen kunniamaininnan saajan sekä sukututkimusyhdistyssarjan voittajan.

Keskusliiton pääsihteeri ja Sukuviestin vastaava toimittaja Eine Kuismin totesi palkitsemistilaisuuden aluksi, että kaikki valitsijat olivat lähes mahdottoman tehtävän edessä, niin hyviä, mielenkiintoisia ja laadukkaita lehtiä kaikki olivat. -Valinnat on nyt kuitenkin tehty ja isot pahoittelut teille, joita ei tänään palkita. Se ei kerro, että olisitte huonompia, vaan se kertoo siitä, että sukuharrastajat osaavat mahdottoman hyvin myös lehden teon, ainakin te kaikki, jotka olette lehtenne kisaan lähettäneet, totesi Kuismin ja rohkaisi kaikkia osallistujia jatkamaan lehden tekoa.

Juha-Veikko Kurki kertoi arvion tekemisen vaikeudesta, sillä lehdet olivat sekä useamman kerran että vai kerran vuodessa ilmestyviä. Myös lehtien koko vaihteli, mikä ei ainakaan helpottanut tehtävää. Lehtiin tehdyt rahalliset panokset erosivat selkeästi toisissaan, mutta Kurki ei antanut sen häiritä tehtäväänsä.

Keskeiset kriteerit lehtiä arvioitaessa olivat:

- sisältö

- artikkelien mielenkiinto

- taitto ja kuvien käyttö

- otsikointi

- luettavuus

- ulkonäkö

-Yleisarvosanana voin todeta, että kaikki lehdet ovat varsin ammattitaitoisesti toteutettuja eikä absoluuttista totuutta niiden paremmuudesta ole helppo valita.  Kaikki ansaitsevat arvostuksen ja varsin korkean arvosanan, totesi Juha-Veikko Kurki ja kertoi oman arvionsa tulokset.

1. sija Niinipuu (Mänttärien sukuseura ry)

Lehti on monipuolinen sisällöltään, kevyt ja helppolukuinen, hieman isompaa fonttia voisi miettiä. Kuvankäyttö on onnistunut ja erinomaisesti taitettu. Ammattimaisesti toteutettu kokonaisuus

2. sija  Ryynäset (Ryynästen sukuseura ry)

Lehti on tyylikäs, hyvin taitettu ja kuvarikas. Lehden tila on käytetty tehokkaasti säilyttäen kuitenkin sen luettavuuden. Lehden sisältö on monipuolinen, kaiken ikäisille kohdennettu ja mielenkiintoinen. Muutama juttu on tehty ilman väliotsikointia, joka tekee jutuista raskaan lukea. Tämäkin hyvin ammattimainen tuote.

 3. sija Nuotta (Tynkkysten sukuseura ry)

Lehti on asiallinen, hyvin taitettu, helppolukuinen. Pieneen tilaan on saatu paljon asiaa haittaamatta luettavuutta. Kuvien käyttö on varsin hyvä.

 

Kunniamaininnan ansaitsisivat lähes kaikki lehdet, mutta ensimmäiseksi valikoitui tällä kertaa Virolahden Tulkit (Virolahden Tulkit ry).

Tuote on monipuolinen hyvin tehty pienlehti, mikä on mielestäni osattu ottaa hyvin huomioon lehden taitossa. Kuvien käyttö on hyvä, otsikot ilmavia ja sisältö monipuolinen. Tämäkin ammattimaisesti toteutettu.

Toisen kunniamaininnan sai Kuntun suku. Monipuolisessa lehdessä herätti erityisesti huomiota oivaltava keskiaukeama, jossa suuren sukujuhlakuvan henkilöt ovat hyvin tunnistettavissa ja kuvaan numeroitu ja nimet löytyvät seuraavan sivun luettelosta.

Sukututkimusyhdistysten lehdet

 Kaikki kilpailun sukuyhdistyslehdet olivat upeita, huolella koottuja aarreaittoja ja paremmuusjärjestykseen asettelu ei tuntunut reilulta. Tällä kertaa päädyttiin valinnassa Vantaan seudun sukututkijoiden Sukuri-lehteen, muita osallistujia ei numeroitu. Sukurin ulkoasu on selkeä ja lukemaan houkutteleva. Sisältö on mielenkiintoista ja monipuolista. Teksti on sopivan kokoista ja hyvin asemoidut kuvat elävöittävät ja innostavat lukijaa. Selkeä tapahtumakalenteri pitää lukijan ajan tasalla yhdistyksen tapahtumista.

Kunniakirjojen ja kukituksen jälkeen Eine Kuismin päätti tilaisuuden raadin puolesta kannustavilla sanoilla: Lämmin kiitos kaikille osallistujille, mielellämme olisimme palkinneet teidät kaikki. Tällaisella perinteisellä ratkaisulla saamme jatkettua aiempaa käytäntöä, jossa molempien sarjojen voittajalehden edustajat ovat seuraavan kilpailun raadissa. Jatkakaa siis lehden tekoa ja osallistukaa ensi kerrallakin, silloin ainakin ykköspalkinnon saajat vaihtuvat-

Onnea vielä kerran palkituille, iloitkaa ja olkaa ylpeitä upeista lehdistänne!

 

 

Lue kokonaan »

Kuulutko sukuuni? Vuoden suurin sukututkimustapahtuma Vantaalla 7.-8.10.2023

Lisätty 05.10.2023

Sukuseurojen keskusliiton Syyskokous pidetään Kuulutko sukuuni-tapahtuman yhteydessä lauantaina 7.10. kello 15 alkaen. Tervetuloa!
Ilmoittautumiset toimisto@suvut.fi

Ennen kokousta keskustelutilaisuus ajankohtaisista aiheista kello 13 alkaen.

Tilaisuuden alussa palkitaan Sukulehtikilpailun parhaat! Olette lämpimästi tervetulleita tilaisuuteen lehtenne edustajana. Raadilla on lehdellenne iloista kerrottavaa.   Kello 14.30 palkittujen lehtien edustajille on kahvitilaisuus koulun tiloissa.

Keskustelujen   aiheina ovat sukuseurojen verotus (alustus Kari T. Ahonen), tietosuoja sukututkimuksessa, testamenttilahjoitukset ja muut ajankohtaiset asiat (alustukset Kaisa Leena Välipirtti ja Teuvo Parviainen). Tilaisuudessa kuullaan sukuseurojen terveisiä käsiteltävistä aiheista ja toiveita tulevaan toimintaan.

Lisätietoja koko tapahtumasta: https://kuulutkosukuuni.com/
Keskusliitolla on tapahtumassa oma osasto, tervetuloa!

Lue kokonaan »

Kuulutko sukuuni-tapahtuma 2023

Lisätty 29.05.2023

Kuulutko Sukuuni 7. -8.10.2023

Vantaan Seudun Sukututkijat ry:n järjestämä Kuulutko Sukuuni -tapahtuma on Suomen suurin sukututkimus- ja sukuseuraväen kohtaamispaikka. Tapahtuma on järjestetty jo 22 kertaa, useimmiten Vantaan Hiekkaharjussa Tennistiellä. Pandemian aikana vuonna 2021 ja 2022 tapahtuma järjestettiin verkkotapahtumana.


Tänä vuonna 2023 tapaamme taas kasvokkain entisessä, tutussa paikassa Tennistien koululla Hiekkaharjussa viikonloppuna 7.-8.10.2023, nyt jo 23. kerran.
Yleisöllä on tapahtumaan tälläkin kertaa vapaa pääsy.

 

Jos sinulla on kysyttävää tapahtumasta, niin lähetä sähköpostia osoitteeseen 
info@kuulutkosukuuni.com

Vantaan Seudun Sukututkijat

Tapahtuman esite

 Sukuseurojen keskusliiton Syyskokous pidetään tapahtuman yhteydessä 7.10.23 kello 15. Tervetuloa!

Lue kokonaan »

Sukulehtikilpailu

Lisätty 15.05.2023

Lue kokonaan »

Sukuseurojen keskusliiton kevätkokous 27.5.23

Lisätty 15.05.2023

Sukuseurojen keskusliitto ry:n sääntömääräinen kevätkokous 27.5.23

Kevätkokous ja -esitelmä pidetään Espoon Leppävaarassa Sellon kirjaston Akseli-salissaklo 12.30-15. Sääntömääräinen kevätkokous alkaa klo 13.30.

Kevätkokousesitelmän pitää Suomen Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Teppo Ylitalo.

Tervetuloa!

Osoite: Leppävaarankatu 9, Espoo

Ilmoittautumiset 25.5. mennessä: toimisto@suvut.fi

Lue kokonaan »

Sukulaisten jäljillä -Sukututkimuksen päivän tapahtuma Espoon Leppävaaran Sellon kirjastossa 11.4.2023

Lisätty 14.03.2023
Sukuseurojen keskusliitto ja Sukuviesti-lehti järjestävät Sukututkimuksen päivänä 11.4.23 Sukulaisten jäljillä -tapahtuman Espoon Leppävaarassa Sellon kirjaston Kansalaistorilla.
 
Ohjelma kello 16.00 - 19.00:
Kirjailija, YTT Hellä Neuvonen-Seppänen: Keitä olemme, minne kuulumme?
Kirjailija, taidehistorioitsija, FT Anna Kortelainen: Laajat juuret, suuri sydän
DNA-sukututkimuksen asiantuntija Ahti Kurri: Mihin DNA-sukututkimus perustuu?
 
Tervetuloa!
Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.
 
Sukututkimuksen päivän ohjelmaa järjestetään maamme eri puolilla. Katso lisää täältä:
Lue kokonaan »

Toivotamme teille kaikille rauhallista joulun aikaa sekä hyvää ja sukurakasta uutta vuotta 2023!

Lisätty 23.12.2022
Lue kokonaan »

Sukuseurojen keskusliiton sääntömääräinen syyskokous

Lisätty 25.10.2022

12.11.22 kello 15

Lue kokonaan »

Kuulutko Sukuuni-verkkotapahtuma

Lisätty 04.10.2022

8.- 9.10.2022Vas. Anna Karhula Savitaipaleelta, keskellä tyttärensä Olga.Vas. Anna Karhula Savitaipaleelta, keskellä tyttärensä Olga.

Lue kokonaan »